Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Hva er Dine30?

Dine30 skal synliggjøre hvordan man kan oppnå mye med enkle grep i hverdagen. Helsedirektoratet håper å inspirere flere til å bli positive til hverdagsaktivitet og til å ta aktive valg i hverdagen.

Hvordan får du dine 30 minutter?
Foto: Helsedirektoratet

​​​​​​​​​​​Kroppen er skapt for bevegelse. En daglig dose fysisk aktivitet gir overskudd, livskvalitet og beskytter mot en lang rekke sykdommer og plager. Likevel oppfyller kun 3 av 10 voksne anbefalingene for fysisk aktivitet.

Det finnes mange grunner til at stadig flere blir inaktive. Trolig er den viktigste årsaken at dagliglivet vårt i stor grad legger tilrette for stillesitting, og det blir stilt stadig færre krav til naturlig fysisk aktivitet. Mye er opp til hver enkelt av oss.

Dine tretti minutter

Mange setter likhetstegn mellom fysisk aktivitet og trening. Forskning viser imidlertid at det ikke er nødvendig med blodslit for å få helsegevinst. Litt er bra - mer er bedre.

Rundt tretti daglige minutter slik at du blir litt andpusten og litt varm på ryggen, teller for å få dine 30. Med intensiv aktivitet, kan du redusere tiden.

Med #dine30 vil Helsedirektoratet få fram at aktivitet er like viktig som søvn og mat. Hvem har sagt at man må bruke treningstøy eller utsyr for å holde seg i form? Du trenger bare kroppen din - bruk anledningene som dukker opp. Gjør noe du liker. Fotball? Trappejogg? Hver bevegelse teller, det er 30 minutter om dagen som gjelder!

Nasjonal dugnad

Dine30 er raus, og diskriminerer ikke. Hvordan du oppnår #dine30 er helt opp til deg. Hva gjør din kommune og arbeidsplass for at du skal være aktiv? Kanskje du kan inspirere andre? Kanskje du kan være den lille dytten noen av dine nærmeste trenger? 

Helsedirektoratet har med seg en rekke samarbeidspartnere som kan inspirere deg til å finne en aktivitetsform som du og andre kan trives med .
Sjekk dem ut​ – eller gjør noe helt selv.

Bli med på dugnaden!

Inspirer, del erfaringer eller sjekk hvordan andre får sine 30 med #dine30 på FB.com/dinetretti.​