Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Samvalg - digitalt beslutningsstøtteverktøy

Samvalg anerkjenner din evne til å vurdere faglig informasjon knyttet til helsen din. Dette innebærer at du diskuterer ulike behandlingsmuligheter sammen med helsepersonell. Beslutningsstøtte er en digital tjeneste hvor du finner tekst, filmer og refleksjonsmoduler som kan hjelpe deg på veien mot samvalg.

Kvinne snakker med legen sin om samvalg
Foto: © Rebecca Ravneberg/Helsedirektoratet

Samvalg legger til rette for at du, som pasient eller pårørende, får relevant og pålitelig informasjon om ditt helseproblem, og kjenner alle valgmuligheter som finnes.

Ulike valg kan få ulike konsekvenser for livet ditt. For å vurdere dette trenger du informasjon som gir deg svar på dine spørsmål og hjelper deg med å reflektere over hva du tror passer best for deg. 

Beslutningsstøtte er en digital tjeneste hvor du finner tekst, filmer og refleksjonsmoduler som kan hjelpe deg på veien mot samvalg.

Sammen med lege og helsepersonell kan du diskutere de ulike mulighetene, og slik komme frem til det beste valget for deg.

Prostatakreft uten spredning

Diagnosen prostatakreft uten spredning kan deles inn i to ulike risikogrupper: prostatakreft lav risiko og prostatakreft middels/høy risiko.

De to risikogruppene har ulike behandlingsmuligheter, og selve behandlingen kan gis på ulik måte. Derfor er det også ulike samvalgsverktøy for disse to risikogruppene. Informasjon om hvilken risikogruppe du tilhører får du hos legen din.

Prostatakreft lav risiko

Start samvalgsverktøy for prostatakreft lav risiko

Prostatakreft middels og høy risiko

Start samvalgsverktøy for prostatakreft middels/høy risiko 
(minebehandlingsvalg.no)

Flere verktøy hos Mine behandlingsvalg

​Du finner flere samvalgsverktøy hos Mine behandlingsvalg. Disse vil bli flyttet inn på helsenorge.no innen kort tid.

Trykk på lenken for ditt helseproblem i listen under for å starte verktøyet: