Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Spicy kjøttsaus med yoghurt, grønnsaksblanding og persille (4 porsjoner)

Du trenger ikke ekstra salt for at kjøttsaus skal få mye smak. Denne får rik smak fra løk og chilli.

Spicy kjøttsaus med yoghurt, grønnsaksblanding og persille
Foto: Food & Friends Communication AB / Helsedirektoratet

Kjøttsaus:
400 - 500 g kjøttdeig. Velg den uten tilsatt salt og vann)
3 gule løk
4-5 hele tomater på boks (en boks)
Ca. 1 rød chili, (avhengig av ønsket styrke)
1 ss olivenolje

Grønnsaksblanding:
3 gulrøtter, ca 300 g
½ agurk, ca 250 g
4 tomater
¼ hodekål, ca 300 g

2 persillekvaster
4 korianderkvaster

Servering:
Fullkornsris
4 ss matlagingsyoghurt
Grovt brød

Slik gjør du det: 

  1. Finhakk løken og stek den gyllenbrun i litt olje sammen med kjøttdeig.

  2. Tilsett tomater og hakket chili og kok det sakte sammen til en god gryte.

  3. Riv gulrøttene, skjær agurken, tomatene og kålen i terninger, og hakk urtene. Bland sammen.

  4. Kok risen i henhold til bruksanvisningen på pakken.

Servering:
Topp gryten med noen skjeer yoghurt. Server sammen med grønnsaksblandingen, risen og brødet.