Matforgiftninger

Giftinformasjonen svarer ikke på spørsmål om matforgiftninger forårsaket av bakterier eller virus. Ved behov kontakt lege eller legevakt (116 117).

Matbufeet med blant annet ris, pommes frites, kjøtt, i forskjellige beholdere i et varmeskap

Matforgiftning er ofte forårsaket av bakterier eller virus.

Matforgiftninger

Giftinformasjonen svarer ikke på spørsmål om matforgiftninger da en matforgiftning i de aller fleste tilfeller er forårsaket av bakterier eller virus (mikroorganismer). Kontakt lege eller legevakt (116 117) ved behov.

Symptomer ved matforgiftning?

  • Les mer om når du bør kontakte lege i artikkelen "Syk av mat" fra Mattilsynet.

Medisinsk kull og matforgiftning

  • Spørsmål om bruk av medisinsk kull ved matforgiftning vurderes av lege eller apotek. 

Kokt ris og pasta stående på benken over lengre tid?

 

Innholdet er levert av The Norwegian Poisons Information Centre

The Norwegian Poisons Information Centre. Matforgiftninger. [Internet]. Oslo: The Norwegian Directorate of Health; updated Wednesday, November 27, 2024 [retrieved Thursday, January 23, 2025]. Available from: https://www.helsenorge.no/en/poison-information/mat-og-drikke/matforgiftninger/

Sist oppdatert Wednesday, November 27, 2024