Mat og drikke

En matforgiftning vil i de aller fleste tilfeller være forårsaket av bakterier eller virus (mikroorganismer). I noen tilfeller kan mat inneholde giftstoffer. Ved symptomer på matforgiftning forårsaket av bakterier eller virus, kontakt lege/legevakt ved behov.

Bilde av mat og drikke

​Av og til kan det oppstå en reell forgiftning etter et måltid, for eksempel på grunn av algegifter i blåskjell. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom du trenger råd om videre oppfølging ved mistanke om forgiftning, eller ring lege. Ved alvorlige symptomer, ring 113.

Ved symptomer etter et måltid hvor man mistenker at årsaken er bakterier eller virus, kontakt lege. Ved generelle spørsmål om matforgiftning forårsaket av mikroorganismer, kontakt Mattilsynet.

Contact the Norwegian Poisons Information Centre if you suspect a poisoning

22 59 13 00

The phone service is open 24 hours a day.

In case of severe symptoms call:

113

For healthcare professionals

Treatment recommendations for acute poisonings, prepared by the Norwegian Poison Information Centre.

Content provided by The Norwegian Poisons Information Centre

The Norwegian Poisons Information Centre. Mat og drikke. [Internet]. Oslo: The Norwegian Directorate of Health; updated Tuesday, March 3, 2020 [retrieved Friday, November 22, 2024]. Available from: https://www.helsenorge.no/en/poison-information/mat-og-drikke/