- Vær 100% sikker på soppen du plukker
- Lær de viktigste giftsoppene og mulige forvekslingsarter
- Se nøye på hver enkelt sopp du plukker
- Benytt oppdatert og kvalitetssikret sopplitteratur
- Lær deg norsk soppfunga. Soppartene varierer mellom ulike land og verdensdeler
- Hold ulike sopparter fra hverandre i kurven
- Gå på soppkontroll
- Delta på soppkurs
- Spis bare sopp av god kvalitet. Kast all markspist eller råtten sopp.
Brosjyrer
Hvis uhellet er ute
Ta kontakt med Giftinformasjonen for råd dersom du mistenker at du har spist giftig sopp.
Giftinformasjonen er behjelpelige med å identifisere sopp i akuttsituasjoner. Det er da viktig å vite soppens utseende, størrelse, farge og voksested (skog, plen, barkebed, etc.).
Det beste er om du har et eksemplar av soppen foran deg når du ringer. I enkelte situasjoner er det nyttig å analysere rester av soppmåltid eller oppkast. Ta derfor vare på restene hvis du har blitt dårlig.