Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Mine vaksiner

Tjenesten Mine vaksiner gir deg mulighet til å skrive ut et vaksinasjonskort på norsk og engelsk, eller sjekke vaksinasjonsstatus for deg selv og dine barn under 16 år.

På Mine vaksiner kan du sjekke vaksinestatus for deg og dine barn under 16 år.

Foto: Johnér Bildbyrå AB

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Tilgang til Mine vaksiner får du via egen innlogging hvor du vil trenge en elektronisk ID. ​

Dersom helsestasjonen, fastlegen eller vaksinasjonssenteret registrerer dine eller dine barns vaksiner i det nasjonale vaksinasjonsregisteret (SYSVAK), kan du senere logge deg på og se hvilke vaksiner du har fått.

Disse vaksinene registreres og vises i Mine vaksiner:

  • Barnevaksiner: alle som er født i 1995 og senere vil finne barnevaksinene sine.

  • Reisevaksiner, influensavaksiner og andre vaksiner som er tatt i 2011 og senere. Dette gjelder alle aldersgrupper.

​Mine barns vaksiner

Du kan få tilgang til dine barns vaksiner hvis barnet er under 16 år og har samme folkeregistrerte bostedsadresse som deg.

For å få tilgang til dine barns vaksiner logger du deg inn i tjenesten Mine vaksiner. Hvis barnet er under 16 år og har samme folkeregistrerte bostedsadresse som deg, vil barnets navn kunne velges i Mine vaksiner når du er innlogget.

Barn som ikke har samme folkeregistrerte bostedsadresse som deg, vil ikke bli vist ved din innlogging i Mine vaksiner.

Dette gjelder også dersom barn og foreldre ikke har registrert gateadresse, kun postnummer og poststed. Dersom man har​ status som utvandret i Folkeregisteret vil man heller ikke få tilgang til barnas vaksiner​.

Barn og unge mellom 16-18 år:

Ungdom i aldersgruppen 16-18 år kan bestille vaksinasjonskort direkte fra Folkehelseinstituttet.

Grunnen til at denne aldersgruppen anbefales å bestille vaksinasjonskort direkte fra Folkehelseinstituttet i stedet for via Mine vaksiner, er fordi tjenesten er vanskelig tilgjengelig for de mellom 16-18 år. Flere banker utsteder ikke BankID før kunden har fylt 18 år, og all annen elektronisk ID har aldersgrense 18 år. 

Når du er over 18 år:

Du kan logge deg inn med BankID eller annen godkjent identifikasjon ved å trykke på innloggingsknappen øverst i artikkelen. Hvis du ikke har mulighet til å logge deg inn, må du sende brev til SYSVAK, Folkehelseinstituttet, Postboks 4404 Nydalen, 0403 Oslo.

For voksne koster det kr 125,- å få tilsendt utskrift av vaksinasjonskortet (administrasjonskostnad).

Hvorfor er vaksinasjonskortet tomt, eller mangler vaksiner?

At vaksinekort er tomt eller mangler en eller flere vaksiner kan skyldes flere ting, enten vaksinasjonskortet er ditt eget eller dine barns:

  • Vaksinasjonen er nylig foretatt, og opplysningene er ikke registrert ennå. I så tilfelle trenger du ikke å gjøre noe - opplysningene vil bli sendt om en stund.
  • Vaksinasjonsopplysningene er ikke sendt inn. Dersom informasjonen har uteblitt selv om du har ventet på den, kan det skyldes at vaksinasjonsstedet ikke har sendt inn vaksineopplysningene for registrering. I så tilfelle bør du kontakte vaksinasjonsstedet og be dem sende opplysningene på nytt.
  • Vaksinene ble tatt før 1995. Før dette tidspunktet ble ikke vaksiner registrert i vaksinasjonsregisteret, unntatt i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Hordaland. Disse begynte med slik registrering i 1976, som en prøveordning.

Vaksiner som skal være registrert, er:

  • Barnevaksiner gitt fra 1995.
  • Pandemivaksine mot svineinfluensa i 2009.
  • Alle andre vaksiner gitt i 2011 eller senere.

Etterregistrering av vaksiner

Ved å kontakte helsepersonell, som for eksempel fastlege eller en vaksinasjonsklinikk, kan du få etterregistrert vaksiner du har fått men som ikke vises i Mine vaksiner. Da kan du samtidig få en vurdering av ditt behov for vaksiner i dag.

Her finner du en oversikt over tidligere og nåværende vaksinasjonsprogrammer i Norge.