Rengjøring av flasker

Hvordan rengjøre og koke (sterilisere) flasker

Slik rengjør og steriliserer du flaskene

Tilstrekkelig rengjøring og koking (sterilisering) av flasker og tilhørende smokk og utstyr, og hygienisk tilberedning, er viktig for å forebygge infeksjoner hos barnet.

Rengjøring

  • Skyll flasker og annet utstyr etter bruk i kaldt vann.
  • Vask utstyret godt med egen kost, i varmt vann med oppvaskmiddel. Skyll godt i rennende vann.

Flaskene steriliseres ved koking eller ved bruk av sterilisator.

Koking:

  • Plassér i en kjele, og sørg for at den er helt dekket med vann.
  • Kok opp, og la koke under lokk i 5-10 minutter.
  • Husk alarm for å unngå tørrkoking.
  • Bruk av flaskesterilisator: Følg bruksanvisningen.

Tørking og oppbevaring:

  • Ha rene hender før du håndterer de steriliserte flaskene.
  • Når utstyret er kokt (sterilisert), ta det ut med en sterilisert kjøkkentang (eller pølseklype).
  • Lufttørk på et rent sted, f.eks. rent kjøkkenhåndkle.

Etter lufttørking settes utstyret sammen og oppbevares på et rent sted. Ved bruk av sterilisator, kan utstyret oppbevares i sterilisatoren til det skal brukes.