Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Om kampanjen "Rydd skapet!"

«Rydd skapet» er en kampanje som har som mål å få flere nordmenn til å rydde i medisinene sine, oppbevare dem sikkert og returnere gammel medisin til apoteket.

Foto: Tank Media

Greier vi det, synker risikoen for forveksling av medisiner og for uhell som skyldes at barn finner medisiner og spiser dem. Mengden unødvendig utslipp av legemidler i miljøet går også ned når medisiner returneres til apotek – og ikke kastes i søpla, vasken eller toalettet.

Gjennom bruk av fakta, sjekklister, konkurranser, videoer og inspirasjon fra bilder og blogger ønsker kampanjen å minne om hvor viktig det er, og samtidig enkelt, å holde orden i medisiner.

«Rydd skapet»-kampanjen er et samarbeid mellom Legemiddelverket, Apotekforeningen, Legemiddelindustrien (LMI) og Norsk Vann. Kampanjeperioden er 6.9.17 – 27.9.17. Under kampanjeperioden vil det være aktiviteter i apotek og i sosiale medier.

Henvendelser om kampanjen kan rettes til prosjektleder Katherine Notvik i Legemiddelverket. Mobil 41 28 51 52, e-post: redaksjonen@legemiddelverket.no.

Konkurranse

​Hvor skal du levere medisiner du ikke trenger lenger? Delta i konkurransen vår på Facebook og vær med i trekningen på flybilletter til en verdi av 10 000 kroner. Les mer om konkurransen.

Konkurransevilkår:

Vi trekker én vilkårlig vinner den 25. september ved hjelp av dataprogrammet random.org. Vi teller alle riktige svarene og så trekker programmet ut et tall. Svaret som har det tallet som blir trukket ut blir den heldige vinneren. Vinneren annonsers i en kommentar under konkurransen på Facebook og får et reisegavekort fra Norwegian til en verdi av 10 000 kroner.

Du må være over 18 år for å delta i konkurransen. Facebook hverken administrerer, sponser eller har noe med konkurransen å gjøre.