Om kampanjen "Rydd skapet!"

«Rydd skapet» er en kampanje som har som mål å få flere nordmenn til å rydde i medisinene sine, oppbevare dem sikkert og returnere gammel medisin til apoteket.

Foto: Tank Media

Greier vi det, synker risikoen for forveksling av medisiner og for uhell som skyldes at barn finner medisiner og spiser dem. Mengden unødvendig utslipp av legemidler i miljøet går også ned når medisiner returneres til apotek – og ikke kastes i søpla, vasken eller toalettet.

Gjennom bruk av fakta, sjekklister, konkurranser, videoer og inspirasjon fra bilder og blogger ønsker kampanjen å minne om hvor viktig det er, og samtidig enkelt, å holde orden i medisiner.

«Rydd skapet»-kampanjen er et samarbeid mellom Legemiddelverket, Apotekforeningen, Legemiddelindustrien (LMI) og Norsk Vann. Kampanjeperioden er 6.9.17 – 27.9.17. Under kampanjeperioden vil det være aktiviteter i apotek og i sosiale medier.

Henvendelser om kampanjen kan rettes til prosjektleder Katherine Notvik i Legemiddelverket. Mobil 41 28 51 52, e-post: redaksjonen@legemiddelverket.no.

Konkurranse

​Hvor skal du levere medisiner du ikke trenger lenger? Delta i konkurransen vår på Facebook og vær med i trekningen på flybilletter til en verdi av 10 000 kroner. Les mer om konkurransen.

Konkurransevilkår:

Vi trekker én vilkårlig vinner den 25. september ved hjelp av dataprogrammet commentpicker.com. Vinneren annonseres i en kommentar under konkurransen på Facebook og får et reisegavekort fra Norwegian til en verdi av 10 000 kroner.
 
Du må være over 18 år for å delta i konkurransen. Facebook hverken administrerer, sponser eller har noe med konkurransen å gjøre.