Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Små grep for frukt og grønt i hverdagen

Bare fantasien setter grenser for hvordan hverdagen kan friskes opp av mer grønnsaker og frukt. Her gir vi fantasien litt fargerik næring til å prøve noe nytt. Vel bekomme!

Bilde av tallerken med frukt og grønt.
Foto: Helsedirektoratet

Skjær skiver av tomat, agurk, reddik, paprika eller squash og ha det på brødskiven til frokost eller lunsj

Cherrytomater, knaskegulrøtter, minimais og reddiker trenger ingen tilberedning. Spis som snacks, som en del av lunsjen eller når du trenger noe innimellom hovedmåltidene. Disse grønnsakene passer også godt i matpakken.

Bytt halvparten av kjøttdeigen i pastasausen med revet gulrot. Det smaker godt, blir rimeligere og sørger for at du får i deg mer grønnsaker.

Tilsett pastinakk i potetstappen. Den milde smaken passer godt sammen med potetene.

Ikke fått i deg nok grønnsaker tidligere på dagen? Lag wok med mye grønnsaker til middag!

Grønnsakssuppe kan varieres i det uendelige. Bruk de sortene du har for hånden og kok i kraft eller buljong. Inneholder suppen poteter, kan du bruke stavmikser og få en jevnet suppe i en fei. Suppen kan bli mer mettende med linser, bønner, fisk eller kjøtt. Lag litt ekstra og frys ned til en senere anledning.

Eksperimenter med flere ulike måter å tilberede grønnsakene på! Du kan ovnsbake dem, lage puréer eller mos, marinere dem, koke dem, lage råkostsalater eller woke dem i panne.

En enkel fruktsalat eller eplebåter med vaniljekesam og et dryss kanel er godt både som dessert eller når du er fysen på noe søtt.

Husk at både grønnsaker og frukt kan grilles!