Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Små grep for frukt og grønt i hverdagen

Bare fantasien setter grenser for hvordan hverdagen kan friskes opp av mer grønnsaker og frukt. Her gir vi fantasien litt fargerik næring til å prøve noe nytt. Vel bekomme!

Bilde av tallerken med frukt og grønt.
Foto: Helsedirektoratet

 

  • Skjær skiver av tomat, agurk, reddik, paprika eller squash og ha det på brødskiven til frokost eller lunsj

  • Cherrytomater, knaskegulrøtter, minimais og reddiker trenger ingen tilberedning. Spis som snacks, som en del av lunsjen eller når du trenger noe innimellom hovedmåltidene. Disse grønnsakene passer også godt i matpakken.

  • Bytt halvparten av kjøttdeigen i pastasausen med revet gulrot. Det smaker godt, blir rimeligere og sørger for at du får i deg mer grønnsaker.

  • Tilsett pastinakk i potetstappen. Den milde smaken passer godt sammen med potetene.

  • Ikke fått i deg nok grønnsaker tidligere på dagen? Lag wok med mye grønnsaker til middag!

  • Grønnsakssuppe kan varieres i det uendelige. Bruk de sortene du har for hånden og kok i kraft eller buljong. Inneholder suppen poteter, kan du bruke stavmikser og få en jevnet suppe i en fei. Suppen kan bli mer mettende med linser, bønner, fisk eller kjøtt. Lag litt ekstra og frys ned til en senere anledning.

  • Eksperimenter med flere ulike måter å tilberede grønnsakene på! Du kan ovnsbake dem, lage puréer eller mos, marinere dem, koke dem, lage råkostsalater eller woke dem i panne.

  • En enkel fruktsalat eller eplebåter med vaniljekesam og et dryss kanel er godt både som dessert eller når du er fysen på noe søtt.

  • Husk at både grønnsaker og frukt kan grilles!