Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Ovnsstekt gårdskylling med sopp, urter og vellagret ost (4 porsjoner)

Denne klassiske retten er fin som helgekos. Urteblandingen kan fint lages på forhånd.

Ovnsbakt gårdskylling med sopp, urter og vellagret ost
Foto: Food & Friends Communication AB / Helsedirektoratet

Kylling:
1 hel kylling - oppdelt
2 fedd hvitløk, presset
2 timiankvaster, hakket
200 g blandet sopp (fersk sjampinjong går også bra)
1 gul løk

Urteblanding:
10 persillekvaster
5 estragonkvaster
4 ss solsikkefrø
1 fedd hvitløk
2 ss rapsolje og ½ - 1 dl buljong
150 g hvitost, 17 %

Stekte rotfrukter:
Ca. 800 g rotfrukter. F.eks. rødbeter, persillerot, gulrot
2 ts rapsolje
Timiankvaster

Servering: Grønn salat og godt grovt brød.

Slik gjør du det:

  1. Del kyllingen og legg på en plate. Press hvitløken, hakk timian og gni inn kyllingen. Helstek i ovnen på 225° i ca. 30 minutter til den løsner ved lårene og saften fra kyllingen har klar farge.

  2. Skrell rotfruktene og skjær dem i terninger. Vend dem i litt olje. Stek i ovn på 225˚C i ca. 15 minutter. Grovhakk timian og strø over.

  3. Rens og stek soppen i stekesjyen fra kyllingen, sammen den finhakkede gule løken.

  4. Bruk en morter til å knuse urter, frø og hvitløk til en pasta, fyll på med olje og buljong. Bland inn den revne osten.

Servering:
Skyll salat. Server kylling og soppblanding sammen med urteblandingen, de stekte rotfruktene, og godt brød.