Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Ovnsbakt fisk med rotfruktmos og marinerte grønnsaker (4 porsjoner)

Bakt i ovn lager fiskeretten seg selv mens du kan gjøre andre ting. Her er en variant med soyasaus og marinert råkost.

Ovnsbakt fisk med rotfruktmos og marinerte grønnsaker
Foto: Food & Friends Communication AB / Helsedirektoratet

Fisk:
400 - 600 g sei, torsk eller annen hvit fisk
1 ss soyasaus med lavere saltinnhold til pensling

Rotfruktmos:
6 gulrøtter, ca. 600 g
1 kålrot, ca. 600 g
2 ss rapsolje

Marinerte grønnsaker:
Ca. 600 g hodekål
1 salatløk eller rødløk
2 ss eddik
2 ss honning
1 ss vann

Soyasmør:
4 ss flytende margarin
4 ss soyasaus, med lavere saltinnhold

Garnering:
1 bunt dill
1 bunt reddiker, skylte

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrot og kålrot og skjær i mindre biter. Kok dem ordentlig myke, og lag en jevn blanding av rotfruktene og oljen i en kjøkkenmaskin.

  2. Strimle hvitkålen og løken fint. Bland eddik, honning og vann.
    Bland kålen og løken og hell over eddikblandingen.

  3. Legg fiskestykker i en ildfast form og pensle med soyasaus. Stek i ovn på 100 °C i 15 min.

  4. Brun margarinen i en kasserolle under omrøring til det er gyllenbrunt. Bland i soyasaus når margarinet er avkjølt. Hell sausen over fisken.

Servering:
Garner fisken med hakket dill og reddiker og server sammen med den varme rotfruktmosen og de marinerte grønnsakene.