Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Lettkokte egg med kikertmos og dill-tabbouleh (4 porsjoner)

Tabbouleh er en smakfull rett fra midtøsten. Kikertmos, også kalt hummus, er supert som tilbehør.

Lettkokt egg med kikertmos og dill-tabbouleh
Foto: Food & Friends Communication AB / Helsedirektoratet

4 egg

Kikertmos:
200 g kokte kikerter
2 ss tahini (sesampasta)
1 hvitløksfedd, presset
½ dl sitronsaft
1 ss olivenolje
1 ts spisskummen

Tabbouleh:
300 g byggryn eller bulgur
4 store tomater, skåret i terninger
½ gul løk, skrellet og hakket
1 knippe persille, ca 100 g, hakket
3 kvister dill, hakket
ca ½ dl sitronsaft
2 ss olivenolje
1 dl ristede mandler
reddik, skåret i skiver

Slik gjør du det:

  1. Kok eggene i 6-7 minutter, skyll dem i kaldt vann og ta av skallet.

  2. Mos kikerter, tahini, hvitløk, sitronsaft, olivenolje og spisskummen til blandingen får en kremaktig konsistens. Du kan bruke stavmikser til dette.

  3. Kok/trekk byggryn/ bulgur til den blir myk, etter anvisning på pakken. Hell av vannet og tilsett tomat, løk, persille, dill, sitronsaft og olivenolje.

  4. Rist og grovhakk mandlene. 

Servering:
Skjær reddiken i skiver og server den og tabbouleh til eggene. Topp med kikertmos og strø over de hakkede mandlene.