Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Grøt og frokostblandinger

Spis grove kornprodukter hver dag. Grøt er raskt og enkelt å lage. Disse blandingene av gryn og tørket frukt kan også brukes som frokostblanding som de er, og spises med melk på.

Grøt er raskt og enkelt å lage.
Foto: Johnér Bildbyrå AB

​​Felles framgangsmåte​​​

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele. Bruker du melk, må grøten smakes til med salt når den er ferdigkokt.

  2. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 5 minutter.​​

Havregrøt

2 porsjoner:

  • 4 ½ dl vann/ lettmelk

  • 1 ½ dl havregryn

  • 1 krm salt

Kruskagrøt

2 porsjoner:

  • 5 dl vann/ lettmelk

  • 2 dl hvetekli

  • 1 dl havregryn

  • ½ dl rosiner

  • 1 krm salt

Godmorgengrøt

2 porsjoner:

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl havrekli

  • 5 dl vann

  • ½ dl rosiner

  • ½ dl linfrø

  • 3 fikener, hakket (kan sløyfes)

  • 1 krm salt

Tips: Du kan også bruke rosiner, tørket frukt, nøtter, bær eller hva du måtte ønske til å smaksette grøten.