Sopp

Det finns flere tusen sopparter i norsk natur. Mange er det ufarlig å smake på, men det finnes sopp som er så giftig at selv en liten smakebit kan føre til alvorlig forgiftning.

Foto: Per Marstad
Sopp finner du nesten over alt i naturen. Noen sopp er så giftige at selv en liten smakebit kan føre til alvorlig forgiftning, mens andre er ufarlig å smake på. Spis kun sopp du er 100 % sikker på.

Under finner du informasjon om mange giftige sopper i Norge og hvordan du skal unngå soppforgiftning. Mistenker du at du har spist giftig sopp, kontakt Giftinformasjonen eller lege.

Sopp A-Å

Poisonous mushrooms in Norway

The Norwegian woodlands and forests are home to both edible and poisonous mushrooms. Some of the most poisonous mushrooms that grow in Norway can easily be confused with edible mushrooms gathered in other countries.
The Norwegian Poison Information Centre has produced a booklet with information and photos of poisonous mushrooms in 23 languages. Download a free brochure about poisonous mushrooms in your own language here.