Matforgiftninger

Giftinformasjonen svarer ikke på spørsmål om matforgiftninger forårsaket av bakterier eller virus. Ved behov kontakt lege eller legevakt (116 117).

Matbufeet med blant annet ris, pommes frites, kjøtt, i forskjellige beholdere i et varmeskap

Matforgiftning er ofte forårsaket av bakterier eller virus.

Matforgiftninger

Giftinformasjonen svarer ikke på spørsmål om matforgiftninger da en matforgiftning i de aller fleste tilfeller er forårsaket av bakterier eller virus (mikroorganismer). Kontakt lege eller legevakt (116 117) ved behov.

Symptomer ved matforgiftning?

  • Les mer om når du bør kontakte lege i artikkelen "Syk av mat" fra Mattilsynet.

Medisinsk kull og matforgiftning

  • Spørsmål om bruk av medisinsk kull ved matforgiftning vurderes av lege eller apotek. 

Kokt ris og pasta stående på benken over lengre tid?

 

Innholdet er levert av Giftinformasjonen

Giftinformasjonen. Matforgiftninger. [Internett]. Oslo: Helsedirektoratet; oppdatert onsdag 27. november 2024 [hentet onsdag 15. januar 2025]. Tilgjengelig fra: https://www.helsenorge.no/giftinformasjon/mat-og-drikke/matforgiftninger/

Sist oppdatert onsdag 27. november 2024