Mat og drikke
En matforgiftning vil i de aller fleste tilfeller være forårsaket av bakterier eller virus (mikroorganismer). I noen tilfeller kan mat inneholde giftstoffer. Ved symptomer på matforgiftning forårsaket av bakterier eller virus, kontakt lege/legevakt ved behov.
Av og til kan det oppstå en reell forgiftning etter et måltid, for eksempel på grunn av algegifter i blåskjell. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom du trenger råd om videre oppfølging ved mistanke om forgiftning, eller ring lege. Ved alvorlige symptomer, ring 113.
Ved symptomer etter et måltid hvor man mistenker at årsaken er bakterier eller virus, kontakt lege. Ved generelle spørsmål om matforgiftning forårsaket av mikroorganismer, kontakt Mattilsynet.
Mat og drikke som kan gi forgiftninger
Ved alvorlige symptomer ring:
113For helsepersonell
Anbefalinger for behandling av akutte forgiftninger, utarbeidet av Giftinformasjonen.
Innholdet er levert av Giftinformasjonen