Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Nettapotek

Du kan bestille reseptbelagte og reseptfrie legemidler fra norske, godkjente nettapotek. Statens legemiddelverk fører tilsyn med at det er trygt å handle i godkjente nettapotek.

Farmasøyt bak disken

Du kan bestille reseptbelagte legemidler og få varene levert hjem på døren, for henting på apotek, postkontor eller Post i Butikk. 

Foto: Rebecca Ravneberg / Helsedirektoratet

Det har lenge vært mulig å bestille reseptfrie legemidler og handelsvarer fra norske nettapotek. Høsten 2016 ble det også mulig å bestille reseptbelagte legemidler og få varene levert hjem på døren, for henting på apotek, postkontor eller Post i Butikk. Nettapotek gjør legemidler lettere tilgjengelig og gir deg mulighet til å trygt kunne handle legemidler på nett.

Du kan også bestille apotekvarer til egne barn under 16 år.

Legemidler med spesielle oppbevaringskrav

Vær oppmerksom på at nettapotek ikke har plikt til å sende deg varer med spesielle oppbevaringskrav, som for eksempel legemidler som skal oppbevares kjølig. Slike varer kan du bli nødt til å hente på et fysisk apotek eller få dem levert på døren. Du vil få informasjon i nettapoteket om hvilke legemidler dette gjelder.

Sikkerhetskrav for nettapotek

Det er strenge sikkerhetskrav for nettapotek. De samme reglene gjelder for godkjente nettapotek som for fysiske apotek. Som kunde kan du derfor være sikker på at resepten din og legemidlene du kjøper blir ekspedert på en trygg måte.

Du får tilgang til e-reseptene dine ved å identifisere deg med Bank-ID i nettapoteket. Reseptene dine er kun tilgjengelige for deg og apoteket. Nettapoteket sørger for å sende legemidlene trygt frem til deg.

Hvis du trenger hjelp eller veiledning mens du bestiller vil du finne informasjon om hvordan du kan få hjelp i nettapoteket.

Den generelle angreretten som gjelder ved netthandel gjelder ikke ved kjøp av legemidler, så du kan derfor ikke angre kjøpet.

Feil eller mangler på resepten

Ta kontakt med legen din hvis du ikke finner resepten din, oppdager feil i resepten, eller hvis du oppdager resepter på legemidler du ikke lenger skal bruke.

Det er kun legen som kan slette og endre resepter - apoteket har ikke mulighet til å gjøre det.