Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Sopp

Det finns flere tusen sopparter i norsk natur. Mange er det ufarlig å smake på, men det finnes sopp som er så giftig at selv en liten smakebit kan føre til alvorlig forgiftning.

Foto: Per Marstad

Sopp finner du nesten over alt i naturen. Mange er det ufarlig å smake på, men det finnes sopp som er så giftig at selv en liten smakebit kan føre til alvorlig forgiftning. Spis aldri sopp du ikke er 100 % sikker på.

Under finner du informasjon om mange giftige sopper i Norge og råd om hvordan du unngår soppforgiftning. Ta kontakt med Giftinformasjonen for råd, eller kontakt lege dersom du mistenker at du kan ha spist giftig sopp.

Sopp A-Å

Poisonous mushrooms in Norway

The Norwegian woodlands and forests are home to edible mushrooms and poisonous mushrooms. Some of the most poisonous mushrooms that grow in Norway can easily be confused with the edible wild mushrooms commonly gathered in other countries.

Download a free brochure about poisonous mushrooms in your own language.