Du har en nettleser som vi ikke støtter. Les om godkjente OS/nettleserversjoner

Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet

Vårblomster

De fleste planter i vårt nærmiljø er ufarlige å smake på. Andre kan gi forgiftninger selv ved en liten smak.

""
Foto: Helga Ruus Lorentzen

​​​​​Påskekaktus, selje, krokus, løvetann, hestehov og perleblomst

  • Det er ufarlig å ha smakt på disse plantene.

Hvitveis ​

  • Inneholder irriterende stoffer som kan gi smerter i munn/svelg, kvalme, oppkast og diaré.

  • Fjern eventuelle planterester og gi litt å drikke.

  • Hvis det er spist flere enn to blomster, kontakt Giftinformasjonen for råd om eventuell videre oppfølging.

Snøklokke

  • Inneholder stoffer som kan virke irriterende.

  • Kvalme, brekninger og diaré kan oppstå ved svelging.

  • Fjern planterester og gi litt å drikke.

  • Dersom større mengder snøklokke er spist, kontakt Giftinformasjonen for råd om eventuell videre oppfølging. 

Tulipan, påskelilje og pinselilje

  • Hele planten, men særlig løken inneholder irriterende stoffer som kan gi slimhinneirritasjon, kvalme, brekninger og diaré ved svelging.

  • Fjern planterester og gi drikke.

  • Hvis deler av løk eller større mengder plantematerialer er spist, kontakt Giftinformasjonen for råd om eventuell vidre oppfølging.

Scilla arter, blåstjerne

  • Det er lite farlig å ha smakt på en blåstjerne, men større inntak kan gi forgiftning.

  • Fjern eventuelle planterester og gi litt å drikke.

  • Kontakt Giftinformasjonen for råd om videre oppfølging, dersom det er spist scillaløk eller større mengder plantemateriale.